Neco málo o našich výrobkách

PONOŽKY

Na Valachách sa dycky předávalo řemeslo z otca na syna a možeme povjeděť, že u nás je k temu velice blízko. Tomova maminka, tatínek aj babička pracovali všeci v rožnovské Loaně, gde sa od pradávna vyrábjali kvalitní ponožky. Tom sice vystudoval ekonomku, no pak sa životníma oklikama potkal s Klárků a jak temu osud chtěl, vrátil sa k řemeslu svojich rodičú aj prarodičú. A tak teď vyrábjáme ponožky přímo v Loaně, sami si je vymýšláme a navrhujem a s výrobú nám pomáhajú zkušení zaměstnanci, keří umíja ty složité stroje ovládať. A tak si možete byť istí, že naše ponožky sú vyrobené z kvalitních materiálú, sú příjemné a aj dlúho vydržíja. Navíc sú originální svojim dyzajnem, kerý po nocách vymýšláme a kreslíme. Každá ponožka sa navíc pere ve stříbře, aby měla deodorační aj antibakteriální účinky, takže sa v nich noha nepotí ani nezapáchá.

TRIČKA

Chcem aby přežil náš valašský jazyk, tož sme sa rozhodli všecko psať ve valaštině, a to aj na naše trička. Nebojíme sa teho a tak negdy aj přiostříme, šak Valaši sa s tým nigdy moc neštvali. :) Trička zatým nakupujem, ale všecky sú vyrábjané z organické bavlny, abysme aspoň trochu ulevili planetě tým, že sa na její výrobu nespotřebuje tolik vody.

"MODROTISK"

No a pak máme dalších hromadu výrobků, do kerých sa snažíme vtisknúť krásu a ráz Valašska. Mezi to patří hlavně tzv. modrotisk. Je to technika barvení, ale my tak nazýváme všecko, co má krásné folklorní vzory, kerá sa používaly hlavně na krojoch. Máme aj vlastní vzor a našu dyzajnovú látku, z keré vyrábjáme tašky, batohy, legíny, vaky, čelenky, gumičky, sukénky, chňapky, zástěry... no ani to nedokážem všecko vyjmenovať. :)